Informatie over de praktijk van:

Naam praktijk De Geheime tuin
Psychologische hulp voor kinderen, jongeren en ouders
Adres Almere Antilopestraat 10-12,1338 EE Almere
Adres Amersfoort Zielhorsterweg 59 (ingang aan de achterzijde) 3813 ZX Amersfoort
Adres Apeldoorn Regentesselaan 7, 7316 AA Apeldoorn
Adres Bussum Albrechtlaan 3, 1404 AH Bussum
Adres Maarssen Emmaweg 2, 3603 AM Maarssen
Telefoon 088-0201511
Website www.degeheimetuin.info/
Beroep/specialisatie GZ-psycholoog K&J
Bijzonderheden De Geheime Tuin is een kleinschalig behandelcentrum voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar met vestigingen in Deventer, Naarden, Amersfoort en Apeldoorn. Kinderen kunnen bij ons terecht voor psychologische en pedagogische hulp. Wij geven begeleiding in de vorm van therapie, coaching en groepstrainingen. Samen met u zoeken wij naar een behandeling waar uw kind en het gezin baat bij hebben. U kunt snel bij ons terecht en wij nemen de tijd voor uw verhaal.
Klachten Gezinnen kunnen worden verwezen naar De Geheime Tuin voor behandeling van diverse klachten zoals angst, sombere stemmingen, slaapproblemen, eetproblemen, verdriet om echtscheiding, pesten en gepest worden, faalangst, verlegenheid, grenzeloos gedrag, teruggetrokken gedrag, eenzaamheid, boosheid en woede, opstandig gedrag, krassen, sociaal onaangepast gedrag, sensitiviteit en gebrek aan weerbaarheid.
Werkwijze Zodra wij uw aanmelding ontvangen, plannen we een intakegesprek. Daarna inventariseren wij uw wensen. Indien nodig volgt daarna psychologisch onderzoek. Het behandelplan bestaat meestal uit een combinatie van gezinsgesprekken, ouderbegeleiding en sessies met kinderen. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 8 bijeenkomsten van 45 minuten. U houdt in principe steeds dezelfde behandelaar. Als het wenselijk is de school erbij te betrekken, dan doen we dat in overleg met u.
Visie Vooral ouders veel kunnen doen om hun kinderen te helpen zich anders te gedragen of zich fijner te voelen. We onderzoeken daarom samen met gezinnen wat helpt om de gewenste verandering in gang te zetten. Wij weten dat niet beter dan u zelf. We weten wel hoe we u het beste kunnen helpen om uw kind een zetje in de goede richting te geven.
Diagnostiek De Geheime Tuin is onderdeel van MoleMann Mental Health Clinics, een tweedelijns GGZ-instelling voor kinderen en volwassenen. Mocht behoefte ontstaan aan kinderpsychiatrisch onderzoek of systeemdiagnostiek, dan vragen wij een consult aan bij MoleMann MHC. Cliënten van De Geheime Tuin kunnen daar met voorrang terecht. Deze samenwerking biedt cliënten het voordeel dat ze vaak binnen één organisatie de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Wij 'schuiven' onze cliënten niet door naar een volgende behandelaar, wij nodigen een collega met aanvullende expertise uit om te komen meedenken over het vervolg.
Vergoeding Een behandeling in De Geheime Tuin worden vergoed door de basisverzekering. Wij declareren de kosten voor een behandeling rechtstreeks bij uw verzekeraar. Er is geen eigen bijdrage verschuldigd. Wel moeten cliënten zich bewust zijn van een eventueel eigen risico.
Aanmelden U kunt zich aanmelden via de website of telefonisch bij het afsprakenbureau. Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. De praktijkassistente stuurt u vervolgens enkele vragenlijsten en plant een intakegesprek.
Op de website www.degeheimetuin.info van De Geheime Tuin staat alle informatie beschreven.